CONÈIXES LA GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA? HIPOPRESSIUS

CONÈIXES LA GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA? HIPOPRESSIUS

Atès que el 08 de març és el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, cada dia d’aquesta setmana, trobaràs una publicació a les xarxes socials referent a un consell, situació, recomanació, etc. del CMF VALLÈS CLÍNIC relacionat amb la vida de la DONA.

CONSELL CMF VALLÈS CLÍNIC 3

CONÈIXES LA GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA?
També la coneixem com a HIPOPRESSIUS – HIPOPRESIVOS

Segons la Teoria de Neuromiostàtica del Sr. Caufriez, la Gimnàstica Abdominal Hipopressiva (GAH) és un conjunt seqüencial d’exercicis posturals (Ja que realitzem postures que modifiquen en si la postura i el to postural del subjecte.) Realitzats de manera rítmica (Tenen efectes sobre la normalització hipotalàmica), que permeten la integració (centre vestibulocerebel•lós) i la memorització (Còrtex somestèsic ) de missatges propioceptius sensitius o sensorials associats a una situació postural particular.

És uns tècnica Sistèmica Global que concerneix a tots els elements del cos, ja que, realitzem exercicis del SN Somàtic i tenim efectes globals sobre els músculs, sistema nerviós, hormonal i immunitari.

Com a Fisioterapeutes, l’utilitzem per al tractament de teràpies com:
• post-part
• difuncions urogenitals
• posturals
• disfuncions sexuals
• etc.

É s una opció terapèutica molt interessant quan és portada a terme per a professionals especialitzades en el camp.
En el centre, la realitzem en grups reduïts de manera molt personalitzada.

Amplis beneficis:
• Tonifica la faixa abdominal i el Sòl Pelvià
• Millora la postura
• Normalitza les tensions múscul-esquelètiques
• Disminueix la pressió a l’esforç
• Etc.

La GAH pot realitzar-se com únic tractament tot i que, nosaltres com professionals sempre recomanem una visita prèvia de Fisioteràpia Uroginecològica i Visceral Digestiva, per tal de fer una valoració global i intracavitària de la dona, corregir els mals hàbits posturals i les compensacions i ensenyar-li a la dona realització de les apnees.

Tot i ser un exercici creat per a les dones, val la pena remarcar que cada vegada hi ha més homes que ho practiquen pels seus enormes i favorables beneficis.

Per últim, i no menys important comentar que sisplau, NO realitzis els abdominals clàssics de tota la vida, que et faràs mal, i en un temps més o menys proper ens vindràs a veure a la Unitat de la Dona. Aprèn i practica Hipopressius (que no son hiperpressius com els altres).

Gràcies,

Meritxell Brunés
Fisioterapeuta Integrativa Especialitzada en la Dona
Núm. De Col. 6189

Judith Huntingford
Fisioterapeuta
Núm. De Col. 11267

Centre de Medicina i Fisioteràpia Vallès Clínic
T. 93 573 96 96 – 656 83 69 73 www.vallesclinic.cat