FISIOSEXOLOGIA – SEXUALITAT

08 De març, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, i el darrer dia de tota una sèrie de publicacions que hem fet a les xarxes socials relacionades amb la vida de la DONA.

CONSELL CMF VALLÈS CLÍNIC 4

NOSALTRES DES DE LA VESSANT DE LA FISIOSEXOLOGIA T’AJUDEM A GAUDIR DE LA TEVA SEXUALITAT, ja que, LA SEXUALITAT ÉS PER GAUDIR-LA, NO PER PATIR-LA.

FISIOSEXOLOGIA
Les tècniques fisiosexològiques pretenen harmonitzar la funció eròtica, millorar el rendiment sexual quan aquest és deficitari i, rehabilitar-lo quan està en disfunció.

La Fisiosexologia fa referència a l’abordatge fisioterapèutic i fisiològic de la sexologia = Normalització de la sexualitat. Mitjançant tècniques corporals que toquen la part somàtica-emocional de la persona per ajudar-te a harmonitzar i normalitzar la funció eròtica i recuperar la Teva Sexualitat.

És una formació específica que es pot cursar un cop finalitzada la carrera universitària de l’àrea de salut. Habitualment som els Fisioterapeutes qui la realitzem però també hi accedeixen ginecòlegs, metges… Nosaltres com a professionals de la Salut hi hem accedit des de la vessant de la Fisioteràpia.

Dr. Marcel Caufriez és el creador de la Fisiosexologia i la Sara Esparza n’es juntament amb el Marcel Caufriez la pionera de la seva difusió i formació de professionals.

COM HO TRACTEM?
Les tècniques que utilitzem les professionals del centre formades i especialitzades en Fisiosexologia son tècniques somàto-emocionals que pretenen harmonitzar la Funció Eròtica, parlem d’eines terapèutiques que utilitzen vies de la sensibilitat i de la sensorialitat conscient amb la finalitat d’augmentar el rendiment sexual i de rehabilitar-lo quan estigui en disfunció.

EXEMPLES QUÈ TRACTEM AMB LA FISIOSEXOLOGIA
Disfuncions Sexuals
Disparèunia (dolor durant el coit)
Vaginisme
Anorgàsmia
Descens “líbido”
Descens de la sensibilitat durant el coit.

Només la Dona té dret a decidir sobre el seu cos i un NO és un NO, per molta parella, amic, amiga, company, companya , etc. Que sigui l’altre. Nosaltres avui us volem parlar d’aquesta vessant amb la que treballem que moltes vegades és massa tabú i, sol venir relacionada en aquells SÍ … quan en realitat volen ser NO.

Gràcies,

Meritxell Brunés
Fisioterapeuta Integrativa especialitzada en la Dona
Núm. de Col. 6189

Centre de Medicina i Fisioteràpia Vallès Clínic
T. 93 573 96 96 – 656 83 69 73
https://vallesclinic.cat/servei/fisiosexologia/

Fisiosexologia Centre de Medicina i Fisioteràpia Vallès Clínic