Orina cada 3 hores. Consell 1. Setmana de la Dona

Atès que el 08 de març és el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, cada dia, trobaràs una publicació a les xarxes socials referent a un consell, situació, recomanació, etc. del CMF VALLÈS CLÍNIC relacionat amb la vida de la DONA.

CONSELL CMF VALLÈS CLÍNIC 1

Sovint escolto frases com: ui, jo no tinc problemes per anar al lavabo perquè hi vaig cada 2 per tres, no paro de fer pipí! O pel contrari: Aguanto moltíssim sense anar al lavabo, puc estar-m’hi unes 5h sense orinar.

Val a dir que tant un exemple com l’altre son DISFUNCIONS URINÀRIES i que se’ls hi ha de posar remei com a prevenció per tal d’evitar maldecaps el dia de demà i solucionar la disfunció actual.

Sempre recomano beure 1’5L d’aigua/dia (compte amb el tipus d’aigua que es beu, en podem parlar un dia, però d’entrada ja us dic que millor amb baix residu sec).

Tenint present aquesta dada direm que en situació NORMAL: La BUFETA s’omple cada 3h aprox. (Ja que el ronyó filtra 100cm3 aprox./h) = Per això és recomanable orinar cada 3h.

Així que, tant si es va moltíssim al lavabo com si es va poquíssim son disfuncions que s’han de regular (nosaltres entre d’altres tècniques utilitzem els DIARIS MICCIONALS). Avui no entrarem en valorar el perquè de les possibles causes de la disfunció però sí que a vegades poden ser indicatiu d’infeccions, irritació, etc.

Davant de qualsevol dubte pregunta’ns, aquí estem. Ens encanta la nostra professió i sempre mirem de donar un cop de ma. Ginecologia – Urologia – Fisioteràpia Uroginecològica i Coloproctològica, van agafat de la ma en aquest camp.

Gràcies,

Meritxell Brunés
Fisioterapeuta Integrativa Especialitzada en la Dona
Núm. De Col. 6189

Centre de Medicina i Fisioteràpia Vallès Clínic
T. 93 573 96 96 – 656 83 69 73 www.vallesclinic.cat