PARLEM DE NUTRICIÓ POST-VACACIONAL AMB LA NUTRICIONISTA DE VALLÈS CLÍNIC

PARLEM DE NUTRICIÓ POST-VACACIONAL AMB LA NUTRICIONISTA DE VALLÈS CLÍNIC

Tornem de vacances i fem balanç de danys … Segurament en intentar posar-te la roba que usaves per anar a treballar t’hagis donat un bon disgust! I llavors el següent pensament és: Demà em poso a dieta!

Hi ha 2 opcions ràpides que la gent fa: La primera: prendre pastilles, batuts, barretes, etc. per intentar perdre pes ràpidament i la segona opció és eliminar completament de la dieta els hidrats de carboni (pa, pasta, arròs, patata i llegums) i basar la seva alimentació en enciam i pollastre a la planxa …

Amb qualsevol de les 2 opcions solem “aguantar” 1 o 2 setmanes (ja que estem molt motivats) però de seguida ens cansem de no menjar aliments frescos i de la monotonia de sempre el mateix.

A més, si hem tingut sort i hem perdut alguns quilos, aquests es recuperen fàcilment i fins i tot algun més. El per què? Molt senzill, no hem après a menjar sa, no hem modificat hàbits, ningú ens ha dit què necessita el nostre cos, ningú ens ha ensenyat!

És lògic que en deixar aquest tipus de dietes tornem a menjar com fins aquell moment (perquè ningú ens ha ensenyat a menjar d’una altra manera) i tornem a recuperar el pes perdut i així en bucle fins a l’infinit … és el temut efecte “yo-yo “.

Llavors com ho faig? Qui em pot ajudar? I aquí és on entra en joc el paper del nutricionista. I volem fer èmfasi que sigui un nutricionista diplomat/graduat. No tothom sap fer dietes i poden posar en risc la teva salut. Així, que informa’t bé i demana titulació al professional.

El nutricionista és el professional que t’ajudarà a canviar hàbits alimentaris perquè perdis pes però també t’ajudarà en molts altres aspectes:

 

Què és i què fa un nutricionista?

Un nutricionista és aquell professional de la salut expert en nutrició, alimentació i dietètica, de manera que s’encarrega de:

·         Tractament nutricional de malalties.
·         Prevenció de patologies relacionadas amb l’alimentació.
·         Gestió de qualitat i seguretat alimentària.
·         Planificación de menús saludables i adaptats a les necessitats del pacient en les diferents etapes de la vida.

Quan la majoria de les persones escolten la paraula “nutricionista”, directament pensen en dieta i pèrdua de pes, però aquests no són els únics motius pels quals acudir a una consulta nutricional.

 

Quan i com em pot ajudar un nutricionista?

El nutricionista sempre t’ajudarà a millorar els teus hàbits alimentaris i tindrà en compte els teus requeriments individuals, especialment en situacions com l’embaràs, la lactància, l’esport, la vellesa, la infantesa, l’adolescència, o en casos de malalties amb requeriments especials, dissenyant sempre un pla personalitzat per aconseguir millorar o mantenir un bon estat de salut, depenent de l’individu

Per això, aquí van algunes raons per les quals hauries de posar-te en mans d’un nutricionista:

·         Canvi de hàbits alimentaris per millorar la nostra salut en casos com: malalties cardiovasculars, problemes renals, intoleràncies o al·lèrgies alimentàries, diabetis, càncer …

·         Problemes de tracte digestiu com ara la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa, el nutricionista ajudará a evitar la malnutrició i aconseguir una millor qualitat de vida.

·         Ajuda en la pèrdua, guany o manteniment de pes, cobrint sempre les nostres necessitats per evitar danyar la nostra salut o presentar mancances de nutrients.

·         Situacions com l’embaràs o la lactància, on els requeriments de macronutrients, calories, vitamines i minerals es veuen augmentats, el nutricionista ens ajuda a cobrir totes aquestes necessitats amb una dieta saludable i adaptada a cada individu.

·         Assessorament nutricional en totes les etapes de la vida, ajudant des de la infància fins a la vellesa a portar una dieta adequada i personalitzada tant en els moments de salut com en els de malaltia. Tenint en compte la hidratació necessària en cada etapa, el consum de medicaments, les necessitats especials, canvis del sentit del gust …

·         Millora del rendiment en esportistes, ajudant a aconseguir els seus objectius segons el tipus d’esport que practiqui.

·         Ajuda a alimentar-se de forma correcta, ensenyar sempre a: interpretar l’etiquetatge nutricional, escollir els aliments més saludables, intercanviar uns aliments per altres que aportin nutrients similars …

 

Si us heu sentit identificats en alguns dels punts anteriors us convidem a que vingueu a conèixer a la nostra nutricionista de Vallès Clínic, ella us ajudarà a aconseguir els vostres objectius!!

 

Per cert, la Nuria Martínez és la Professional responsable del Servei de Dietètica i Nutrició del Programa de Salut Canvi d’Imtge en 90 Dies i de l’alimentació mentre es realitza el Tractament d’Electroestimulació Miha Bodytec !!!

 

Nuria Martínez

Nº Col. CAT000783

Vallès clínic

 

Segueix unes pautes de Vida Saludables i Vine a fer Activitat amb Nosaltres !!!!!
Grups Reduïts i molt Personalitzats